Pelien kehittäminen nykyaikana

Pelejä on pelattu niin kauan kuin historiaa riittää, mutta tietokonepelejä verrattain vain hetken aikaa. Tietokonepeleistä on siirrytty pikkuhiljaa mobiiliteknologiaan älypuhelimien ja tablettien yleistyttyä. Myös tietokonepelejä edelleen pelaillaan. Pelivalmistajien on täytynyt lyhyessä ajassa muuttaa pelien tekemistietämystään ja sopeuduttava uusiin teknologian tuomiin haasteisiin. Yksi näistä on responsiivisien nettisivujen rakentaminen.

Yhä useampi meistä käyttää nykyisin älypuhelinta netin selaamiseen sekä pelien pelaamiseen. On sanomattakin selvää, että älypuhelimen ja tabletin ruudun koko on kuitenkin paljon tietokoneen ruutua pienempi, joten haasteena on sivujen, pelien ja lähes minkä tahansa netissä olevan sisällön sovittaminen pienemmälle ruudulle. Tästä syystä kenen tahansa uutta sisältöä nettiin luovan tai vanhaa sisältöä netissä omistavan on tiedettävä muutamia asioita liittyen responsiivisiin sivustoihin. Responsiivinen sivusto tarkoittaa, että sivusto skaalautuu asianmukaisesti myös mobiililaitteen näytölle, joka mahdollistaa muun muassa tekstin lukemisen ja erilaisten linkkien klikkailemisen helposti. Tämä tarkoittaa sivuston suunnittelijalle muun muassa uuden layoutin luomista ilman responsiivisen sivuston luomista.

Tämä pätee myös peleihin. Yksi tapa luoda mobiililaitteelle sopivia pelejä on luoda niistä oma sovelluksensa, joka poistaa skaalautumisen ongelman. Selaimella pelattaviin peleihin voi kuitenkin myös soveltaa responsiivisuutta, joka tekee koko peliasiasta paljon helpomman. Muun muassa monet casino pelit hyödyntävät tätä teknologiaa, ja pelaajat pääsevät pelaamaan pelejä suoraan selaimella kuten tietokoneenkin ruudulla ovat tottuneet pelaamaan. Mitä helpompaa pelaaminen on, sen suuremman osan kävijöistä saat pitää.

Responsiivisen sivuston luomiseen on monia apuvälineitä ja ohjesivustoja, joiden avulla responsiivisen sivuston luominen on helppoa. Käytännössä tarvitset joustavan layoutin, joustavia kuvia joista osa voidaan leikata pois mobiiliversiossa sekä erittäin älykästä CSS-median käyttöä.

Luomalla responsiivisen sivuston tai pelin takaat kävijöiden sulavan löytämisen sivustollesi tai peliisi, sillä suurin osa mobiiliselaajista kääntyy pois huomatessaan sivuston tai pelin mahdottomaksi toteuttaa mobiililaitteen pienellä ruudulla.