Muita internet-operaattoreita

Suuri osa suomalaisista kiinteän verkon Internet-yhteyksistä on paikallisten puhelinyhtiöiden tarjoamia. Näin tilanne on varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

508902-high-speed-ethernet-cable (1)

Suuria paikallisia puhelinyhtiöitä ovat esimerkiksi Lounea (entinen Salon Seudun Puhelin) ja Kymp eli Kymeen Puhelin. Paikallisista Internet-operaattoreista suurin osa kuuluu Finnet-ryhmään, joka on Finnet-Liitto ry:n muodostama 24 alueellisen puhelinyhtiön ryhmittymä. Finnet:iin kuului alunperin enemmänkin paikallisia puhelinyhtiöitä, mutta vuonna 2007 ne erosivat siitä ja muodostivat nykyisen DNA:n.

Finnet tarjoaa ennenkaikkea kiinteän verkon laajakaistayhteyksiä internet-käyttäjille. Asiakkaina on sekä yksityistalouksia että yrityksiä. Puhelinyhtiöstä riippuen tarjolla on paljon muitakin palveluja kuten viihdesisältöä ja asiantuntija-palveluja, kuten esimerkiksi asennuspalveluja.

1257203-mobile-phone

Toinen internet-operaattori, jonka voi mainita on Anvia, jonka suurin omistaja on entinen Vaasan Läänin Puhelinyhtiö. Anvialla on monta ICT-alan liiketoimintaa, joista yksi on verkko- ja tietoturvapalvelut. Yksityiskäyttäjille se tarjoaa laajakaista- ja tietoturvapalveluita, sekä erilaisia TV-palveluja, kuten kaapeli ja iptv. Internet-puolella Anvia tarjoaa elokuvapalveluita Watson-tuotemerkillä. Watson on viime aikoina mainostanut palveluaan ja kilpailee vastaavien viihdepalvelujen kuten esim. Netflixin ja Elisan, Soneran ja DNA Welho viihdepakettien kanssa.

Anvia ja Finnet:iin kuuluva Kymp tarjoavat Netflixin mukaan suomen nopeimmat internet-yhteydet. Sekä Finnet-yhtiöt että Anvia tarjoavat myös tietoturvapalveluja, kuten virusturvaa ja firewall-palvelua laajakaistayhteyden ohessa. Usein asiakas saa käyttöönsä myös sähköpostiosoitteita ja levytilaa omia kotisivuja varten.