Kenon pelaaminen

Keno on Loton tapainen arvontapeli, jota pelataan muunneltuna versiona ympäri maailmaa. Euroopan maista Suomen lisäksi sitä pelataan muun muassa Ruotsissa, Ranskassa ja Virossa. Tällä numeropelillä on myös kotimaassa omat uskolliset pelaajansa, mutta harvan tiedossa on pelin yllättävä historia.

shutterstock_400416640

Kiinalainen Keno

Keno on yksi maailman vanhimmista kasinopeleistä. Tiedetään, että sitä on pelattu Kiinassa jo 200 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Kiinalainen sotapäällikkö Cheung Leung kehitti pelin saadakseen varoja armeijansa varustamiseen.

Legendan mukaan pelillä saatiin kerättyä niin paljon rahoja, että osa niistä pystyttiin käyttämään Kiinan muurin rakentamiseen. Kenoa kutsuttiin tuohon aikaan valkoisen kyyhkyn peliksi, sillä siinä käytettiin valkoisia kyyhkyjä viemään pelituloksia kyliin.

1800-luvulla peli tuli sitten kiinalaisten siirtolaisten mukana Yhdysvaltoihin, jossa se tunnettiin kiinalaisena lottona ja jossa sen pelaaminen oli pitkään laitonta. Lopulta amerikkalaiset ottivat pelin omakseen. Se sai länsimaalaisen ilmeen, kun kiinalaiset merkit muuttuivat numeroihin.

Suomalainen Keno

Tänä päivänä Keno on Suomen toiseksi suosituin peli. Sen säännöt ovat yksinkertaiset, joten sitä on helppo pelata. Se on täysin onneen perustuva peli, jossa voittaminen perustuu puhtaaseen sattumaan. Tämä ei kuitenkaan estä pelaajia kehittelemästä omia strategioitaan ja valitsemasta onnennumeroitaan.

Tulosten tarkistaminen ja pelaaminen netissä

Netissä on tarjolla monia Kenon eri variaatioita. Siellä ovat kenotulokset saatavilla välittömästi. Päivä- ja ilta-arvonnan tulokset voi tarkistaa helposti erilaisista kanavista.

Tarjolla on esimerkiksi Jackpot Keno, joka on progressiivinen peli. Siinä päävoitto kasvaa koko ajan, kunnes joku onnekas sen lopulta voittaa. Tarjolla on myös Hi-Tech Keno ja Keno Retro.

Voittosumman määräytyminen

Kenossa voittosumman määräytymiseen vaikuttaa taso eli valittujen numeroiden määrä, panoksen suuruus sekä osumien määrä. Pelissä on kuitenkin kiinteät voittokertoimet jokaiselle tulokselle, joten voittosumma on sama riippumatta siitä, kuinka moni saa saman tuloksen.

Nyrkkisääntönä on, että mitä enemmän numeroita valitsee, sitä suuremmat ovat voitot. On kuitenkin huomioitava, että mitä korkeampi taso on, sitä epätodennäköisempää on saada kaikki numerot oikein. Jos valitsee pienemmän lukumäärän numeroita, on voiton todennäköisyys suurempi, mutta voittokerroin taas vastaavasti pienempi.