Elisa

Alunperin Helsingin Puhelinyhdistyksenä vuonna 1882 aloittanut yritys toimii nykyään nimellä Elisa Oyj. Kun matkapuhelimet nousivat suosioon 1990-luvulla se aloitti toiminnan nimellä Radiolinja.

2842774-smartphone

Pitkään Elisa oli pelkkä matkapuhelin- ja internet-palveluntarjoaja, mutta tänä päivänä se on paljon muutakin. Elisan, kuten sen kilpailijoidenkin, kautta voi hankkia kerralla vaikka koko kodin viihdepalvelut: matkapuhelinliittymät, kiinteän ADSL-yhteyden, liikkuvat adsl-yhteydet mobiililaitteille ja viihdepaketin, johon sisältyy mm. laaja elokuvatarjonta Internetissä. Palveluun kuuluu virtuaalinen digibox, johon voi tallentaa haluamansa TV-ohjelmat myöhempää katselua varten. Palvelun kautta voi tilata erilaisia kanavapaketteja ja kansainväliset satelliittikanavat ovat myös saatavissa. Elisan viihdepakettiin kuuluu myös virtuaalinen videovuokraamo, josta voi ostaa katseluoikeuden elokuvaan määräajaksi, yleensä 48 tunniksi. Hinnat ovat keskimäärin 5 euroa/vuokraus.

Elisa Kirja-palvelusta voi hankkia itselleen sekä e-kirjoja (https://kirja.elisa.fi/ekirja) tabletille tai muulle katselulaitteelle tai äänikirjoja kuunneltavaksi. Tarjolla on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia teoksia. Kirjojen hinnat ovat useimmiten noin 10–20 euroa, mutta valikoimassa on myös ilmaiseksi ladattavia kirjoja.

Elisa tarjoaa palveluja yksityisten asiakkaiden lisäksi myös yrityksille. Peruspaveluja ovat yrityksen Internet-yhteydet, mukaanlukien toimiston intraverkot sekä puhelinliittymät ja puhelinvaihdepalvelu yrityksille, sekä erilaiset tietoturvapalvelut. Elisa toimii koko Suomen alueella ja on yksi merkittävimpiä palveluntarjoajia tällä hetkellä. Elisa oli yksi nykyisen matkapuhelintekniikan edelläkävijä, ja maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Elisan edeltäjän Radiolinjan verkossa vuonna 1991.