DNA

Dna Oy on suomalainen matkapuhelinpalveluja ja internet-yhteyksiä tarjoava operaattori, joka aloitti toimintansa nykymuodossa vuonna 2007. Ennen sitä Dna oli osa Finnet Oy:tä ja se perustettiin vuonna 2000 Radiolinjan kilpailijaksi.

149960-global-communicationHistoriallisesta taustastaan johtuen Dna omistaa myös kiinteää puhelinverkkoa eri puolilla Suomea. Dna on myös ostanut useita paikallisia puhelinyhtiöitä ja sulauttanut ne itseensä. Näin ollen on luonnollista, että se tarjoaa myös kiinteän verkon ADSL-internetyhteyksiä.

Tällä hetkellä DNA on yksi merkittävimmistä suomalaisista matkapuhelin- ja internetoperaattoreista Elisan ja Soneran ohella. Ajanmukaisesti DNA tarjotaa kuitenkin paljon muutakin. Dna:lta voi ostaa mobiiliverkkosopimuksen ohessa myös päätelaitteen, joka maksetaan kuukausierissä puhelinlaskun yhteydessä. Asiakas voi ostaa myös tietoturva- ja Firewall-palvelut internet-yhteyden mukana. Yritys tarjoaa myös viihdepaketteja, esimerkiksi DNA Welho Matka-tv on älypuhelimissa ja tableteissa toimiva tv-kanavapalvelu. DNA Welho tarjoaa myös perinteisiä TV-kanavapaketteja sekä antenni- että kaapelitalouksiin. Paketin voi joko räätälöidä itse valitsemalla suosikkikanavansa, tai vaihtoehtoisesti voi ostaa valmin kanavapaketin, kuten MTV Total tai Nelonen Viihde. Kanavapakettien kuukausihinnat asettuvat 10 ja 25 euron väliin, jos paketissa on mukana Internet-yhteys. Viihdepaketit voi ostaa myös pelkkinä sisältöpalveluina, jolloin hinta on tietysti halvempi.

Dna:lla on myös oma uusi musiikkipalvelu Deezer. Kyseessä on Spotifyn tapainen striimauspalvelu, jonka avulla voi kuunnella musiikkia älypuhelimesta tai tabletista käsin. Palvelu toimii myös tavallisella tietokoneella web-selaimen kautta.